Vatikáni dekrétumok csoda, vértanúság és hősies erénygyakorlás elismeréséről

Ferenc pápa június 19-én, pénteken kihallgatáson fogadta Angelo Becciu bíborost, a Szentek Ügyei Kongregációjának prefektusát. Az audiencián a pápa öt dekrétum közzétételét hagyta jóvá, melyek három csoda, egy vértanúság és egy hősies erénygyakorlás elismerését tartalmazzák.

 

Elismerik az Isten Szolgája, Mamerto Esquiú ferencesnek, az argentínai Córdoba püspökének tulajdonított csodát, aki 1826-ban született Argentínában és ott is halt meg 1883-ban.

 

Elismerik az Isten Szolgája, a Keresztről nevezett Franziskus Maria vom Kreuze Jordan atyának tulajdonított csodát, aki 1848-ban Németországban született és Svájcban halt 1918-ban.

 

Elismerik az Isten Szolgája José Gregorio Hernández Cisneros világi hívő orvosnak tulajdonított csodát, aki Venezuelában született 1864-ben és ott is halt meg 1919-ben.

 

Elismerik Isten Szolgálója Maria Laura Mainetti, a Kereszt Leányai Kongregáció fogadalmas szerzetesnővérének vértanúságát, aki 1939-ben Olaszországban született és hit elleni gyűlöletből az olaszországi Chiavennában halt meg 2000-ben.

 

Elismerik az Isten Szolgálója Gloria Maria di Jesu Elizondo García, a Szegények Misszionárius Katekétái Kongregáció legfőbb elöljárójának a hősies erényeit, aki Mexikóban született 1908-ban és ott is halt meg 1966-ban.  

 

P. Vértesaljai László SJ

Kép: Isten Szolgája José Gregorio Hernández Cisneros világi hívő, venezuelai orvos 

Vatikáni Rádió 

Kommentáld a cikket
Nick *:
Az Ön véleménye *:
SEND

Megjegyzések