Hírek

botond-balint---es-mi-lesz-amerika-utan-

A liberálisok és a kommunisták már elkezdték ünnepelni a régi világrend, a kapitalizmus, a polgári társadalom, a fehér ember történelemben játszott központi szerepének bukását.

szoboravatas---ferenc-papa-tavaly-dakoromaniaban-jart--

Leleplezték a bukaresti Schitu Măgureanu sétányon a Darie Dup képzőművész által Ferenc pápáról készített mellszobrot, amely a pápa tavaly május 31. és június 2. közötti romániai látogatásának állít emléket.

nemetorszag---nem-sikerult-megakadalyozni-a-lenin-szobor-felallitasat

Felállítják szombaton a gelsenkircheni Lenin-szobrot. Az avatásra már márciusban sor kerülhetett volna, ám a koronavírus-járvány miatt végül el kellett halasztani.

szentbenedek---renovalasra-var-a-kornis-kastely

1948-ban az épületeket és az uradalmat államosították. 1950–51-ben az épület felét silónak, másik felét iskolának alakították át. Ekkor a kastély könyvtárának nagy részét az udvaron elégették, a belső berendezését széthordták. Innentől fogva az épület állaga fokozatosan romlott.

dacoromania--avagy-egy-mitosz-vatikani-tovabbelese

Jogilag, a Vatikán Állam hivatalos, latin nyelvű dokumentumaiban ma Románia mint állam megnevezése valóban Dacoromania néven ismert. Erről számos kortárs dokumentum tanúskodik az 1960-as évek óta szinte rendszeresen megjelenik a hivatalos szentszéki közlönyben

az-usa-puspokei-eliteltek-a-legfelsobb-birosag-donteset-a-„nem-polgarjogi-meghatarozasarol

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság bírái június 15-én úgy döntöttek, hogy az 1964. évi polgári jogokról szóló törvény VII. cikkelyében szereplő tilalom a „nemi” hátrányos megkülönböztetésre a munkahelyen ezentúl tiltja a „szexuális irányultságon” és a „transznemű” státuson alapuló megkülönböztetést.

a-nemet-rendorseg-behodolt-az-eroszaknak-es-az-idegen-kulturanak

Egy ország végét általában az jelenti, hogy ha az államhatalmat képviselő és védő rendfenntartó erők nem képesek többé végrehajtani a küldetésüket és eluralkodik a káosz. Bár Németország itt még nem tart, a folyamat ebbe az irányba halad.

a-pecsi-egyhazmegye-felajanlasa-jezus-szivenek

Június 19-én, pénteken Jézus Szentséges Szívének ünnepén búcsút ünnepel a pécsi Jézus Szíve templom. 18 órakor Szentségimádást tartanak, melynek keretében felajánlják a Pécsi Egyházmegyét Jézus Szentséges Szívének!

europa---folytatodik-a-blm-fele-vandalizmus-a-szobrok-ellen

Franciaországban és Belgiumban folytatódott, de a hétvégén már Olaszországba is átterjedt a Black Lives Matter (BLM-es) anarchisták gátlástalan szobordöntési és -rongálási hulláma. Egy brit muszlim szervezet listát tett közzé a következő napokban megrongálandó történelmi emlékművekről.

erdely-es-romania---kinyithatnak-a-templomok-a-hivek-elott

A bukaresti kormány az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) határozata alapján jóváhagyta a veszélyhelyzet 30 napos meghosszabbítását, egyúttal arról is döntés született, hogy engedélyezik a beltéri istentiszteletek, misék megtartását a templomokban.

1-10   11-20   21-30   31-40   41-50   ...   601-610