Hírek

csak-egy-bizonyos-tipusu-szexkepet-nezek-meg-a-neten

Ismered azt a helyzetet, állapotot, amikor valami azt mondja benned: "csak egy bizonyos típusú szexképet nézek meg a neten, csak kíváncsiságból. Megnézem és kész. Az egész nem tart tovább 1 percnél." Ellenállhatatlannak tűnik. Mintha minden azon múlna, hogy ezt a képet megnézed-e.

a-liberalizmus-lehetetlensege-–-james-fitzjames-stephen-konyverol

A haladás által elképzelt szabadság, egyenlőség és testvériség számos okból lehetetlen – ez a tanulsága James Fitzjames Stephen brit jogtudós magyarul először most megjelent könyvének, amely a liberalizmus egyik alapító atyjának, John Stuart Millnek adott választ.

jezus-szent-szivenek-unnepe---szentirasi-elmelkedes-barsi-balazs-atyatol

Az evangéliumból a legigazibb evangélium, örömhír nem más, mint Jézus szívének dobogása, vagyis hogy az ember szíve, a mi szívünk is képes az Istenre, mert Jézus Krisztusnak, a megtestesült Fiúistennek mintájára lettünk alkotva.

azonnal-allitsak-le-a-beneš-dekretumon-alapulo-jogfosztasokat-

A Szlovák Földalap kezdeményezésére több millió euró értékű ingatlant akar elkobozni az állam egyes személyektől, mégpedig azzal az indokkal, hogy a jogosultak felmenői magyar nemzetiségűek voltak és ezért a Beneš-dekrétumok értelmében földjeiket a tulajdonosaiktól már korábban el kellett volna kobozni.

abortuszra-akartak-rabeszelni-a-szuloket-–-mar-iskolaba-keszulnek-a-sziami-ikrek

Nem volt kérdés, hogy szét lehet őket választani, mégis nyomást próbáltak gyakorolni a szülőkre.

xvi-benedek-emeritus-papa-nemetorszagba-utazott-beteg-testverehez

VI. Benedek emeritus pápa ma a németországi Regensburgba utazott, hogy meglátogassa beteg testvérét, Georg Ratzingert. Az emeritus pápával tartott személyi titkára, Georg Gänswein érsek, a vatikáni csendőrség egyik tisztje, illetve a pápa munkatársainak kis csoportja és egészségügyiek.

„a-pokol-nem-lehet-rettenetesebb-–-a-magyar-grofno--aki-ferje-utan-szokott-a-galiciai-frontra

Andrássy Ilona grófnő, az olasz front egyik főnővére, egy fiatal lány, aki a biztonságos arisztokrata létből szabad akaratából csöppent a világégés veszélyes forgatagába. Katona férje után szökött Galíciába, kezdetben illegálisan ápolta a front mellett a betegeket, később sokkot kapott bakákkal birkózott. 

konstantinapoly---Újranyitnak-az-hagia-szofiat

Sahak Mashalian örmény ortodox pátriárka kijelentette: az épületnek sokkal inkább egy istentiszteleti helyszínként kéne működnie, mintsem múzeumként; szerinte az imádságos lelkület sokkal inkább illik a templom miliőjéhez, mint a fényképeket kattintgató turisták.

beregszasz---koronavirus-fertozes-miatt-bezartak-az-egyik-pravoszlav-templomot

Az istentiszteletek elmaradásáról a város polgármestere értesítette a lakosságot.

leva---helytorteneti-eloadas-a-trianoni-dontesrol

Június 16-án a lévai Reviczky Házban került sor a Reviczky Társulás berkein belül működő Léva és vidéke helytörténeti szakosztály immár 110. helytörténeti előadására, melynek témáját a trianoni döntés 100. évfordulója adta.

1-10   11-20   21-30   31-40   ...   601-610