Hírek

sako-biboros---az-iraki-keresztenyek-jovoje-tovabbra-is-bizonytalan

Louis Raphael Sako bíboros figyelmeztet: a legutóbbi török katonai repülőgépek támadása után, mely a keresztények által lakott Észak-Irakot sújtotta, növekszik a félelem és az aggodalom az évek óta szenvedő lakosság körében.

Árkos---az-orokosoke-marad-a-szentkereszty-kastely

A román legfelsőbb bíróság visszavonhatatlan ítélete értelmében az egykori tulajdonos örököseinek, a Jankovich-Bésán testvéreknek a tulajdonában marad a Sepsiszentgyörgy szomszédságában lévő, árkosi Szentkereszty-kastély.

vatikani-dekretumok-csoda--vertanusag-es-hosies-erenygyakorlas-elismereserol

Ferenc pápa június 19-én, pénteken kihallgatáson fogadta Angelo Becciu bíborost, a Szentek Ügyei Kongregációjának prefektusát. Az audiencián a pápa öt dekrétum közzétételét hagyta jóvá, melyek három csoda, egy vértanúság és egy hősies erénygyakorlás elismerését tartalmazzák.

felvidek---az-eszaki-hatar-nema-orzoje

A határkövek közül, melyek egykor hűségesen őrizték az ország – és a megyék – határait, mára soknak már nyomát sem találni. Akad azonban még néhány, amely megmaradt.

hetven-eve-kezdtek-a-kitelepiteseket-a-kommunistak

Hetven éve, 1950. június 22-ről 23-ra virradó éjjel kezdődtek meg Magyarországon a tömeges kitelepítések, a kommunista államvédelmi hatóság elsőként a déli határsávból deportálta a hortobágyi pusztába az „osztályidegennek” minősített embereket.

spanyol-kiralysag---Újabb-amator-restaurator-lepett-akcioba

Újabb spanyol festmény restaurálása végződött rosszul, ezúttal egy valenciai festmény, Murillo Szűz Mária-portréja felújításával vallott kudarcot egy kontár.

a-boldogsagos-szűz-maria-szeplotelen-szive---szentirasi-elmelkedes-barsi-balazs-atyatol

Szűz Mária szíve csak Isten szentséges titka számára volt nyitva, azt kereste, arra volt fogékony minden szóban, akár angyaltól, akár embertől, akár szent Fiától származott, s e szavakat befogadta, szívébe véste, és el-elgondolkozott rajtuk.

hitvedelem---a-szellemek-mar-a-wc-ben-vannak…

Az okkultizmus szelleme azonban ezzel a kedves kis mozdulattal – Disney-nek köszönhetően – immáron beköltözött a családunkba, hogy már óvodás korban aláaknázhassa azt a fajta feltétel nélküli hitet és Istenhez fordulást, ami az ilyen fiatal és őszinte gyermekeknek oly irígylésre méltó sajátja. Ki van ez találva…

wass-albert-irodalmi-munkassaga-nem-esik-a-haborus-bűnosok-kultuszat-tilto-torveny-hatalya-ala

A brassói táblabírósági ügyészség június 12-én keltezett végzéséről a székelyföldi magyar nyelvhasználati és szimbólumhasználati jogok ellen küzdő Dan Tanasă blogger közölt fényképet blogjában.

szentfold---megtalalhattak-a-bibliaban-is-szereplo-isteni-jogart

Életnagyságú kánaáni istenszobor jogarát találták meg a bibliai Lakis romjainál folyó ásatásokon - jelentette a Háárec című újság honlapja.

 

1-10   11-20   21-30   ...   601-610