Események

elmarad----fatima-film-budapesten

A száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tiltó kormánydöntésnek megfelelően, a "Fatima - Az örökké érvényes üzenet" c. lengyel dokumentumfilm magyarországi ősbemutatója elmarad, pótlásáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

jaroslaw-manka-rendező-a-fatima-film-céljárol

"A „Fatima – az örökké érvényes üzenet” film szándéka a Fatimai Kinyilatkoztatás népszerűsítése és emlékeztetés azokra a feltételekre amiket a Szűzanya Fatimában elmondott. A feltételeket, melyek megmenthetik a világot, annyira egyszerű teljesíteni: engesztelés, rózsafüzér ima, az öt első szombati havi imagyakorlat és… Oroszország felajánlása az Ő szeplőtelen szívének a pápa által."

slawomir-skiba----a-keresztények-vértanúságának-jelenése-a-szemünk-láttára-válik-valosággá

"Amikor ma azokat az eseményeket szemléljük, amelyek a muzulmán hullámmal, az agresszív iszlám megnyilvánulással és a barbár cselekményekkel kapcsolatosak, akkor láthatjuk, hogy a keresztények vértanúságának a jelenése a szemünk láttára válik egyre inkább valósággá, egyre reálisabbá az európaiak számára is."

prof-roberto-de-mattei---fatima-a-xx-század-legfontosabb-történelmi-eseménye

"Fatima a XX. század legfontosabb történelmi eseménye. Kiemelném itt a „történelmi” kifejezést, mivel számos katolikus szeretné kizárólag személyes vallási élményre korlátozni az olyan kinyilatkoztatásokat, mint Fatima, Lourdes. Ez a szétválasztás a személyes hitélmény és a történelmi események objektív jellege alapján hamis megállapításmivel Fatima egy olyan esemény, amely konkrét helyen és konkrét történelmi időszakban zajlott le – 1917-ben Portugáliában."

fatima-film-budapesten-

A „Fatima - Az örökké érvényes üzenet” című film végre magyar nyelven is elkészült! Jarosław Mańka rendező műve valós eseményt dolgoz föl, olyan kérdéseket fogalmaz meg, melyekre a válasz meghatározza ki-ki személyes sorsát és a világ jövőjét...

 

A vetítés időpontja és helyszíne: 2020. március 20., Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ.

az-öt-elsőszombat

A júliusi titokban a Szűzanya ezt mondta:
„Eljövök majd, hogy kérjem Oroszország felajánlását Szeplőtelen Szívemnek és az elsőszombati engesztelő szentáldozást.”

fatima-üzenete

A fatimai "titok" első és második része, ahogyan azt Lúcia nővér 1941. augusztus 31-én a leiriai Püspöknek "Harmadik emlékezés" címmel leírta.